У Београду ускоро и мурал посвећен Боувију

У наредна три месеца Београд добити мурал посвећен Дејвиду Боувију, најавио је градски менаџер Горан Весић приликом отварања изложбе фотографија Брајана Рашића.

У Београду ускоро и мурал посвећен Боувију У Београду ускоро и мурал посвећен Боувију

У част недавно преминулом музичару Дејвиду Боувију, градски менаџер Горан Весић отворио је синоћ у Југословенској кинотеци изложбу фотографија Брајана Рашића, у којој ће посетиоци моћи да уживају до 21. августа.

„Велико ми је задовољство да смо у прилици да имамо овако велику изложбу у Београду“, рекао је Весић отварајући изложбу.

Градски менаџер је најавио да ће у наредна три месеца Београд добити мурал посвећен Дејвиду Боувију.

„То је нешто што сматрам да припада Београду“, рекао је градски менаџер.

Ова изложба је део "Belgrade to Bowie", како је рекао Рашић, омажа човеку кога сви волимо, и већ је отварањем привукла велики број љубитеља Боувијеве музике и поштовалаца његовог опуса.

„Испред себе видим 20 година сарадње са великим уметником, којег је било врло лако волети, и којег и даље волимо“, истакао је Рашић.

Познати фотограф је нарочито захвалио идејним творцима изложбе, Сергеју Трифуновићу и Барбари Гачевић.

Осим Рашићевих фотографија Дејвида Боувија, посетиоци ће моћи да погледају и ретроспективу филмова у којима је славни енглески музичар играо, његових концерата, да виде омоте његових плоча, да учествују у уметничким радионицама.

Током отварања, гледајући фотографије, присутни су уживали у гудачким извођењима Боувијевих хитова, а потом и у његовом препознатљивом вокалу са звучника препуне Кинотеке.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара