Папу у Мексику верници замало оборили на земљу

Папа Фрања је, током посете Мексику, показао ретке знаке изиритираности након што су га верници у гомили вукли за руке и одору и оборили га, преносе данас британски медији.

Он је на стадиону у западном мексичком граду Морели јуче поздравио вернике током мисе на отвореном коју је служио за младе, када га је једна жена из гомиле повукла за одору због чега је пао преко мушкарца у инвалидским колицима који се налазио испред њега, преноси Дејли мејл.

Папа се придигао и пољубио у главу човека на кога је пао, али није могао да сакрије изнервираност.

„Шта вам је, не будите себични“, узвикнуо је папа Фрања на шпанском, жустро гестикулирајући пред окупљеним верницима који су се гурали у жаркој жељи да додирну врховног поглавара Римокатоличке цркве.

Затим се удаљио за неколико корака и махао људима још пар минута пре него што је отишао.

Папа се претпоследњег дана посете Мексику градом провезао у свом „папамобилу“, док га је на хиљаде људи уз усклике поздрављало машући ватиканским заставама.

Циљ му је био да младе Мексиканце охрабри да не подлегну искушењу да продају дрогу или да се придруже криминалним ганговима, већ да уместо тога помогну у оснаживању својих заједница.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије