Опроштај од легенде

Обожаваоци Дејвида Боувија опраштају се од славног музичара који је након дуге борбе са раком преминуо у 70. години. Они су остављали цвеће и поруке испред мурала са његовим портретом у Брикстону, лондонском предграђу у коме је рођен, као и испред зграде у Њујорку у којој је живео, и у берлинској четврти где је провео три године.

Обожаваоци британског легендарног музичара Дејвида Боувија окупљају се испред његовог дома у њујоршкој четврти Менхетен где остављају цвеће и пале свеће. 

Цвећем је била засута и његова звезда на Стази славних у Холивуду, а суза је било и у холандском музеју у ком се тренутно одржава изложба посвећена Боувијевом наслеђу у музици, моди и дизајну.

Боувијева супруга Иман, која се није огласиле после његове смрти, објавила је неколико потресних порука последњих дана на друштвеним мрежама.

„Ово је право искушење, као Божје“, написала је топ модел Иман на Фејсбуку и Твитеру неколико сати пре вести о смрти музичара.

Њена порука је после вести о смрти добила 2.000 коментара и израза саучешћа.

Манекенка, Американка пореклом из Сомалије, написала је у суботу да „вредност једног тренутка не може да се осети док не постане успомена“.

Иман је тог дана објавила низ старих Боувијевих фотографија и рођенданских порука музичару који је 8. јануара напунио 69. година.

Боуви и Иман су се венчали 1992. године и живели су на релацији Лондон-Њујорк, где је рођена њихова ћерка Александрија.

Многи обожаваоци култног музичара оценили су данас да је песма Лазарус с последњег албума, заправо опроштајна песма Дејвида Боувија.

Свет моде данас је одао пошту култном британском музичару Дејвиду Боувију, кога су многи познати модни креатори назвали „краљем стила и елеганције“. Усред модне ревије куће Барбери у Лондону, један манекен је изненада показао своје дланове на којима је великим црним словима било исписано "Bowie".

Славни музичар је у петак напунио 69 година, а истог дана објављен је и његов последњи албум Blackstar.

Рођен као Дејвид Џонс, Боуви је био један од најзначајнијих музичара прошлог века с изузетним осећајем за имиџ, мењајући попут каменелона свој изглед у складу са сваким новим музичким трендом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије