Карађорђевићи и Романови заједно након једног века

Први пут након једног века у некадашњем Петрограду, данас Санкт Петербургу, срели су се потомци краљевских породица Русије и Србије, Романов и Карађорђевић, на хуманитарној изложби „Косово и Метохија, под окриљем анђела“.

У име породице Романов изложби је присуствовала кнегиња Олга Куликовскаја Романов, а у име породице Карађорђевић принц Ђорђе који је након промоције кнегињи уручио специјални примерак капиталног издања „Расијско искуство“, јединствене књиге опточене златом, а посвећене руском и српском сликарству 20. и 21. века која представља заједничко издање Краљевског реда витезова, руског Фонда „Возрожденије“ и "Moscow Media Group".

Принц Ђорђе, који је покровитељ и оснивач Краљевског реда витезова, том приликом је рекао да му је велика част и задовољство да су породице Романов и Карађорђевић повезане родбинским везама и братском љубављу два народа.

Захваливши, кнегиња Олга је истакла да „Србија и Русија развијају културну сарадњу кроз овако вредне пројекте“, саопштила је Информативна служба Краљевског реда витезова.

Иначе, догађај су организовали Краљевски ред витезова, Град Петроград и Музеј-Дворац на Јелагин острву, а уз подршку Губернатора Петрограда Георгија Сергејевича Полтавченка, Фонда Свети Василије Велики, Амбасаде Србије у Русији и Клуба Православних Привредника.

Хуманитарна изложба „Косово и Метохија, под окриљем анђела“, отворена је 11. децембра у летњем дворцу Цара Александра Првог Романова, на Јелагин острву у Петрограду, а траје до 25. децембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво