Меркелова у Индију допутовала војним транспортером!

Немачка канцеларка Ангела Меркел, која је допутовала у Индију на међувладине консултације, летела је војним транспортним авионом, уместо канцеларским А-340 који због техничких разлога није могао да полети, пише „Билд“.

Меркелова у Индију допутовала војним транспортером! Меркелова у Индију допутовала војним транспортером!

„Меркелова овако још никада није путовала“, наводи немачки лист Билд и пише да се зеленим авионом А-310, којом је Меркелова летела, превозе немачки војници за Узбекистан па даље до Авганистана и да је реч о типу авиона са 213 седишта, без дисплеја за филмове и штек-доза за компјутере, преноси Танјуг.

Ту нема ни конференцијске сале за канцелара, а ни простора са креветом и тушем, преноси Билд.

„Свако види сваког и свако сретне сваког“, пише Билд, оцењујући да је лет изгледао као једна екскурзија велике туристичке групе и да је Меркелова седела скроз напред лево, на седишту А1, док је место А2, поред ње, било празно.

У средини првог реда седели су портпарол владе Штефен Зајберт, шеф дипломатије Франк-Валтер Штајнмајер, обучен у јакну и фармерке и министар пољопривреде Кристијан Шмит, преноси таблиод.

Ту су били и привредници, обезбеђење, људи из медија, преводилац и други, наводи Билд и пише да је реч о авиону који има једну кабину и где се служи исти ручак за све, независно од тога да ли је реч о канцелару, директору, или санитетском раднику.

У авиону се јела риба и телећи филе, преноси Билд и истиче да је Ангела Меркел, пошто није могла да се пресвуче током лета, имала свој црни блејзер, а не као до сада црну штрикану јакну.

Другачије него у канцеларском авиону, овај пут није било „техничке везе са светом“, односно, WLAn-a, па је тако и добрих седам сати лета Меркелова имала „одмор“ од вести.

Ово није први пут да је канцеларка наишла на проблеме са авионом.

Пре неколико година, због проблема на авиону, Меркелова је каснила 30 минута на састанак са тадашњим француским председником Николом Саркозијем и италијанским премијером Мариом Монтијем.

Када је реч о Меркеловој и авионима, немачка штампа је пре неколико година писала да је она „за длаку“ избегла пад хеликоптера, коме су, према информацијама листа Билд ам зонтаг, отказали мотори и на 1.600 метара је почео да губи висину, тако да је посада, тек на неколико стотина метара изнад земље, успела да турбине поново покрене и тако избегне пад.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара