Читај ми!

Азнавур спрема кућицу за мигранте

Француски композитор и певач Шарл Азнавур, који се ових дана спрема да у 91. години крене на турнеју, је да на свом имању, на југу Француске, прими групу избеглица.

Азнавур спрема кућицу за мигранте Азнавур спрема кућицу за мигранте

Солидаран са мигрантима који хрле ка Европи, славни шансоњер Шарл Азнавур је, у изјави за лист Паризјен, открио да намерава да купи велику камп кућицу и да је постави на свом имању за прихват избеглица, преноси Танјуг.

И сам син јерменских имиграната, певач је навео да га „страшно потреса оно што се дешава са избеглицама“.

„Увек помислим на своје родитеље у истој ситуацији, када су из Јерменије кренули у Француску. Увек ћу бити на страни оних који куцају на врата, а против оних који их затварају“, истакао је чувени уметник, додајући да не жели да дели лекције било коме.

Наступајуће концерте у Паризу, Лондону, Бриселу и Амстердаму отвараће песмом Имигранти која је написана пре 30 година, „али је и даље актуелна“.

Према речима славног кантаутора, не треба заборавити на допринос који су Француској дали бројни имигранти попут Пикаса и Сиорана.

„Ово је невероватна шанса за Француску. Међу њима је можда неки нови Шарл Азнавур, ко зна?“, закључио је шансоњер.

Шарл Азнавур је познат по јединственом тенору који с лакоћом постиже најдубље и највише тонове, као и по меланхоличној боји гласа.

Глумио је у више од 60 филмова, компоновао је 1.000 песама, од којих неке на енглеском, италијанском, шпанском и немачком језику. Продао је више од 100 милиона носача звука.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво