Читај ми!

Депардје: Не желим више да будем део Француске

Француски глумац Жерар Депардје који има руско држављанство планира да прода све што има у Француској, родној земљи за коју је навео да више не осећа да је њен део.

Жерар Депрадје (66) је изазвао бурну реакцију у јавности када је 2012. године најавио да ће вратити свој француски пасош због увођења великог пореза за богате.

Глумац је власник неколико винограда у Француској и иностранству, а последњих година је отворио неколико ресторана и продавница.

„Прича о порезу ме гњави“, рекао је Депардје који је познат по провокативним изјавама, саопштава Бета.

„Мислим да ћу све продати што имам у Француској. Не желим више да будем део те државе, мада волим Французе, али не и новинаре који се додворавају властима“, рекао је Депардје.

Глумац је рекао да тренутно живи у Италији и да ће се ускоро преселити у Белорусију, оцењујући да је белоруски председник Александар Лукашенко „симпатичан човек“.

„Искрено не волим у шта се претвара Европа. Не волим ове руководиоце у Француској, Италији и Немачкој“, додао је, инсистирајући да ће увек волети Французе. 

Руски председник Владимир Путин лично је глумцу уручио руски пасош почетком 2013. године, када се Депардје преселио из Француске због високог пореза.

Од тада не крије симпатије према Путину и Русији.

У марту прошле године је лансирао сатове на којима пише: „Поносан што сам Рус“.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара