Читај ми!

Криси Хајнд: Жене у високим штиклама подстичу силоватеље

Рок звезда Криси Хајнд тврди да је силовање које је преживела као девојка било „њена кривица“ и оценила да жене „морају да преузму одговорност ако се провокативно облаче“.

Криси Хајнд: Жене у високим штиклама подстичу силоватеље Криси Хајнд: Жене у високим штиклама подстичу силоватеље

Коментари Криси Хајнд изазвали су у британској јавности нову дебату о „улози“ жене у сексуалном нападу, а певачица тврди да никог другог не може да криви за то што ју је бајкерска банда силовала, преноси Танјуг.

У интервјуу Сандеј тајмсу, који је дала поводом изласка аутобиографије Reckless, певачица бенда "The Pretenders" каже да жене треба да очекују нежељену пажњу ако се понашају на одређен начин или носе одређену врсту одеће.

„Ако шетам и смерно сам обучена и бринем своју бригу, а неко ме нападне, онда могу да кажем да је то његова кривица. Али ако сам нападна и све избацујем и провокативна сам, онда изазивам некога ко већ нема инхибиције. Немој то да радиш. То је здрав разум“, објаснила је Хајндова.

„Ако не желиш да изазовеш силоватеља, немој носити високе штикле, јер у њима не можеш да му побегнеш. Ако носиш нешто што вришти 'Дођи', онда буди сигурна на ногама. Мислим да сада не говорим ништа контраверзно“, нагласила је славна Американка.

Криси Хајнд је алудирала на поглавље у својој аутобиографији, где је описала како ју је мотоциклистичка банда из Охаја силовала када је имала 21 годину и када је користила дрогу.

Прихватила је, како наводи, позив на забаву, али је уместо тога одвезена у напуштену кућу где су је приморали на секс. Криси каже да то што је била у „рањивом“ стању није изговор.

„Те бајкерске банде, то они раде. Ако шетам у доњем вешу и пијана сам, чија је то кривица?“, упитала је уметница.

Стручњаци, пише Индипиендент, такав став рок звезде називају „једноставним психолошким понашањем“ које помаже жртвама да мисле да могу да спрече евентуалне будуће нападе.

Музичарка, која живи у Лондону, је на критике да је феминисткиња одговорила да многе жене које себе називају феминисткињама заправо то нису. Као пример издвојила је савремене поп звезде обучене као порно звезде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво