Читај ми!

Ривал га критиковао, Трамп објавио његов број телефона!

Милијардер и кандидат за републиканску номинацију за америчке председничке изборе Доналд Трамп направио је нови испад у својој кампањи објављивањем телефонског броја супарника који се усудио да га критикује.

Када је сенатор Линдзи Грејем назвао Трампа највећом светском будалом у телевизијском интервјуу, милијардер је прочитао број Грејемовог личног мобилног телефона и показао га телевизијским камерама у току једног наступа у оквиру кампање у Јужној Каролини.

Грејем се нашалио да ће морати да купи нови телефон.

Трамп је сада у сукобу са већином републиканаца после низа запаљивих коментара од којих је последњи био овог викенда када је исмејавао искуство сенатора Џона Мекејна као ратног заробљеника у Вијетнаму.

Од уласка у председничку трку Трамп је ускомешао јавност коментаром да су мексички имигранти силоватељи, убице и дилери дроге, али је кап изгледа прелила чашу када је рекао да се Мекејн сматра херојем само зато што је био заробљен и да он „не воли оне који су заробљени“.

Трамп је од те изјаве појачао критику Мекејна и његов рад по питањима ратних ветерана у Сенату, док су политичари обе странке у америчком Конгресу и групе ветерана скочиле у одбрану Мекејна, који је био републикански кандидат за председника 2008. године.

Трамп је према анкетама скочио на врх листе оних који се боре за републиканску председничку кандидатуру, али су те анкете рађене пре његових коментара о Мекејну. У трци за номинацију конзервативаца за председника САД је 16 републиканаца.

Последњи је у трку јуче ушао јуче гувернер из Охаја хрватског порекла Џон Кејсик, а његова објава бачена је у засенак најновијим запаљивим Трамповим изјавама.

Међу водећим кандидатима међу републиканцима важе бивши гувернер Флориде Џеб Буш, гувернер Висконсина Скот Вокер, и сенатор Флориде Марио Рубио.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво