Читај ми!

Умро италијански краљ фармерки Елио Фјоручи

Елио Фјоручи, оснивач истоименог италијанског модног бренда који је био пионир у производњи стреч фармерки и један од симбола моде 70-их и 80-их година прошлог века, умро је у Милану, у 81. години.

Италијанска агенција АНСА пренела је саопштење Фјоручијеве прес-службе да је тело Елија Фјоручија пронађено у његовом дому у Милану, након што је родбина претходно позвала хитну помоћ јер се није одазивао на позиве.

Био је „доброг здравља“, али је можда подлегао некој изненадној болести, наведено је у саопштењу.

Фјоручијеве типичне креације, које су представљале спој италијанског укуса и духа тадашњег Лондона, израђиване су у ведрим и флуоресцентним бојама, креирао је мајице са ликовима анђела и модне детаље и асесоаре базиране на пластици.

У интервјуу агенцији АНСА уочи свог 80. рођендана, који је прославио 6. јуна ове године, Фјоручи је рекао да је одувек био „аполитичан и велики љубитељ слободе мисли“.

„Али био сам срећан да живим у једном тако фасцинантном периоду као што су биле шездесете... тренутку великих друштвених промена, када су млади људи размишљали о слободи и миру. Тада сам схватио да имам потребу да се слободно изразим, без политичких веза са десницом или левицом“, рекао је Фјоручи.

Своју компанију „Фјоручи СПА“ (Fiorucci S.p.A) продао је 1990. године јапанској компанији „Едвин“, али је 11 година касније основао нови бренд "Love Therapy", који и данас послује.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво