Читај ми!

Шведски краљ и краљица на изложби о Романовима на Врачару

Шведски краљ Карл Густав Шеснаести и његова супруга, краљица Силвија посетиће данас изложбу „Четири века дома Романових – Буђење сећања“ у крипти Храма Светог Саве.

Шведски краљ и краљица на изложби о Романовима на Врачару Шведски краљ и краљица на изложби о Романовима на Врачару

Са њима ће, као домаћин, изложбу обићи и принц Александар Карађорђевић, саопштили су организатори.

Изложба је организована поводом навршених 400 година од ступања на руски престо династије Романових.

Изложба је конципирана као подсетник и скуп визуелних белешки које указују на чињеницу да је период владавине Романових оставио дубок траг у историји не само Руског царства већ и читавог света.

Поставка је склопљена из блока историјских фотографија Карла Буле, који је у дужем периоду био званични фотограф Царског двора, а делом од оригиналних фотографија, репродукција, копија уметничких слика, графика и других илустративних материјала.

Изложба, која ће трајати до 30. јула, реализована је у организацији Друштва за подизање Храма Светог Саве, на чијем су челу патријарх и председник Републике.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво