Читај ми!

Меркелова расплакала малу Палестинку

Понашање немачке канцеларке Ангеле Меркел према уплаканој палестинској девојчици која се са породицом налази пред протеривањем у своју домовину изазвало је на друштвеним мрежама различите коментаре, али и критике да је најмоћнија жена света дистанцирано реаговала, преносе данас немачки медији.

„Тако се човек, ипак, не може односити према девојчици“, рекла је једна учитељица која је пратила емисију у суседној просторији модерног школског центра у Ростоку, одакле се директно преносио разговор Меркелове са младима до 17 година о политици Европске уније према избеглицама, наводе немачки медији.

У разговору са девојчицом Меркелова је бирала и тражила речи.

„Понекад је то тешко, политика... Ти си једна веома симпатична особа, али ти такође знаш да у палестинским избегличким логорима има још хиљаде и хиљаде људи... Ако би ми сада рекли сви можете доћи, то ми не бисмо могли и да изведемо... Има и оних који морају да се врате“, рекла је Ангела Меркел, а девојчица је почела да плаче.

Онда је Меркелова пошла ка њој и помазила је.

Био је то емоционални врхунац емисије, преносе медији, наводећи да је Меркелова девојчици такође ставила до знања да она за њу не може учинити ништа више.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво