Читај ми!

Тејлор Свифт победила моћни „Епл“

Након што је, у отвореном писму, Тејлор Свифт негодовала због „Еплових“ планова за покретање новог сервиса за слушање музике путем интернета, компанија је у рекордном року реаговала и одлучила да промени најављени модел финансирања извођача.

Усред приче о покретању „Епловог“ сервиса Епл мјузик, у склопу бесплатне тромесечне пробе коју је понудио свим корисницима, из компаније је наговештено да није планирано да током тог периода певачи и носиоци права добију неку накнаду.

Тејлор Свифт је одбила да пружи своју музику за коришћење на том „стриминг“ сервису, а у свом писму нагласила је како то не ради због себе, с обзиром на то да има већ пет албума и може да се издржава, као и свој бенд и тим, већ због нових певача и бендова који су „тек избацили свој први сингл, а сада неће бити плаћени за свој успех“.

„Моја порука 'Еплу', уз дужно поштовање, јесте да још није прекасно да промени овај план“, написала је млада певачица.

„Ми од вас не тражимо бесплатне 'ајфоне'. Молим вас, немојте нам тражити да вам дајемо своју музику без накнаде“, стоји у отвореном писму.

У року од једног дана „Епл“ је одговорио и променио свој план. Виши потпредседник компаније задужен за интернет, софтвер и услуге Еди Кју на Твитеру је потврдио како је компанија одустала од свог првобитног плана.

„'Епл' ће платити уметницима чак и током бесплатног пробног периода“, написао је Кју.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије