Немци би најрадије на пиће са Ангелом Меркел

Од свих немачких политичара, Немци би највише желели да са канцеларком Ангелом Меркел оду на ручак или на пиће, показала је анкета коју је објавио таблиод „Билд“ и према којој је њих 26 одсто тако одговорило.

Потенцијалног „изазивача“ Ангеле Меркел на будућим савезним изборима, шефа Социјалдемократске партије Зигмара Габријела пожелело је за својим столом, међутим, свега девет одсто Немаца, па се тако нашао на седмом месту скале од десет политичара, преноси Танјуг.

Одмах иза Меркелове, на другом месту је Грегор Гизи, шеф левице, опозиционе партије настале спајањем наследника бивших источно-немачких комуниста и ВАСГ странке незадовољних бирача СПД-а, који важи за речитог и виспреног политичара са немачког истока.

Овај правник по струци важи за доброг говорника, са правом примесом хумора и за њега се каже да одлично комуницира са публиком која га разуме.

На трећем месту је председник државе Јоахим Гаук, бивши харизматични свештеник из Ростока и борац за људска права у некадашњем ДДР-у. Следе министар одбране Урсула фон дер Лајен, мајка седморо деце.

Потом следи шеф партије Зелени Џем Ездемир, први Немац турског порекла на челу једне партије.

Најстарији члан владе, министар финансија Волфганг Шојбле је на шестом месту, на седмом Габрије, док се на осмом месту нашао искусни политичар Зелених Јорген Тритин.

Претпоследње место припало је шефу десничарске и евроскептички расположене „Алтернативе за Немачку“ Бернду Лукеу.

Последње место је заузео министар одбране Томас де Мезијер.

Овај озбиљни Прус и блиски сарадник Меркелове налази се у последње време под великим притиском због сазнања да је у време док је он био шеф Канцеларске службе, па тиме и надлежан за рад обавештајних служби, немачка БНД помагала Американцима у шпијунирању Европљана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије