Читај ми!

Родила се принцеза!

Британија слави – супруга принца Вилијама Кејт Мидлтон породила се у лондонској болници „Сент Мери“. На свет је донела девојчицу. Током послеподнева, војвоткиња и војвода од Кембриџа накратко су са ћерком изашли испред болнице да би је представили јавности.

Родила се принцеза! Родила се принцеза!

Мајка и беба, тешка три килограма и 700 грама, су добро. Британски медији наводе да је принц Вилијам присуствовао порођају, који је обављен у 8.34 по локалном времену (9.34 по средњеевропском).

Током послеподнева војвоткиња и војвода од Кембриџа изашли су накратко испред болнице „Сент Мери“ у Лондону, са новом принцезом да би је представили свету.

О рођењу нове британске принцезе прво су информисани краљица Елизабета Друга, принц Филип, принц Чарлс и његова супруга Камила, принц Хари, као и други чланови породица принца Вилијама и његове супруге, војвоткиње од Кембриџа, саопштила је палата Кенсингтон. 

У јутрошњем званичном саопштењу, наведено је да је Кејт на приватно одељење болнице „Сент Мери“, познато као „Линдо крило“, дошла јутрос у шест сати по локалном времену.

До болнице је стигла аутомобилом са супругом.

Вилијам и Кејт су у јулу 2013. добили прво дете, принца Џорџа.

Нова принцеза, пето праунуче британске краљице Елизабете Друге, четврта је у линији за престо, иза свог деде принца Чарлса, тате принца Вилијама и рођеног брата, принца Џорџа.

Британски премијер Дејвид Камерон је раније у поруци на Твитеру пожелео војвоткињи све најбоље.

Испред болнице су се окупили новинари медија из целог света, као и велики број грађана који је с нестрпљењем очекивао вест о рођењу краљевске бебе.

Војвоткиња од Кембриџа је време до порођаја провела у апартману у којем је имала све удобности, од бежичног интернета и сателитске телевизије, радија до фрижидера.

Ноћ у апартману кошта 6.570 фунти, али Кејт има 10 одсто попуста јер је и прво дете родила у тој болници.

Кладионице широм Велике Британије поново су организовале клађења за пол и име детета.

Британци су одушљевно дочекали вест о новој принцези. Многи су се надали да ће бити девојчица, јер већ много година монархија није добила принцезу која је овако високо на листи наследника престола.

Кула британског „Телекома“ имала је велики натпис "It's a girl" (Девојчица је).

Аналитичари су оценили да ће рођење краљевске бебе бити уносно и за британску привреду, помињући зараду од 70 милиона фунти.  

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара