Читај ми!

Рамбова музичка икебана – „Вече гломазне поезије“

Истражујући своје границе, мултимедијални уметник Рамбо Амадеус закорачио је на позоришну сцену. Смеха је овде више, али ако концерт упоредимо са ватрометом, „Вече гломазне поезије“ је икебана – подједнако је лепо, али прави мању буку, поручује Рамбо и спрема се да пред Београђанима 24. априла поново чита песме.

Рамбова музичка икебана – „Вече гломазне поезије“ Рамбова музичка икебана – „Вече гломазне поезије“

„Светски мегацар“ кроз своје ауторско вече у позоришту, Вече гломазне поезије, обрео се у новој уметничкој „дисциплини“.

Антоније Пушић, познатији као Рамбо Амадеус, на сцени казује своју поезију, односно најгломазније песме из свог репертоара, уз клавирску пратњу маестра Ивана Алексијевића.

Коментаришући како се осећа и сналази на „даскама које живот значе“ и колика је разлика у таквом наступу у односу на концерте, Рамбо за Интернет портал РТС-а каже: „Прија ми. Разлика је велика. Концерт је као ватромет, а ово је као икебана. И једно и друго је лепо, само што икебана прави мању буку“.

Которанин и Новљанин, који већ дуго живи и ради у Београду, сматра да је представа намењена публици која воли да седи и слуша.

Вече гломазне поезије је намењено, пре свега, публици која воли да седи док гледа и слуша програм који се одвија на сцени. Публици која воли да је до поноћи у кревету, јер представа почиње у 19.30“, истиче популарни уметник.

Познато је да Рамбо прави сјајну атмосферу на својим свиркама и да те наступе прати много смеха.

Да ли то „правило“ важи и за ову већ популарну представу?

„Овде се смеју много више него на концертима. Тамо се смеју само у паузама између песама, а овај наступ је заправо сачињем углавном од тих пауза између нумера“, поручује Пушић.

Вече гломазне поезије је на програму 24. априла од 19.30 часова у београдском Звездара театру. Цена улазнице је 1.000 динара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара