Читај ми!

Како је Бред Пит „намирисао“ распад СФРЈ

Познати холивудски лепотан Бред Пит је, снимајући у околини Дубровника и у Боки Которској пре 27 година, схватио да нешто не функционише како треба у Југославији. У ваздуху сам стално осећао некакву мржњу, изјавио је тада млади глумац.

Било је то 1988, када је Бред Пит, који је тада имао 25 година, добио улогу у америчко-југословенском филму Tамна страна Сунца (The Dark Side of The Sun) Божидара Николића, пише хрватски Индекс.

У филму, који је био његов својеврсни глумачки деби, Пит је играо младог бајкера који се бори с тешким кожним обољењем, а снимало се у Југославији.

Пит је тако боравио у нашим крајевима, највише у околини Дубровника и Боке Которске, а, како је касније изјавио, иако су га природа и људи одушевили, „нешто већ тада није штимало“.

„На сету се за време снимања осећало да нешто није у реду. Осећао сам неку напетост. Сви су стално викали и свађали се. У ваздуху сам стално осећао некакву мржњу“, рекао је својевремено Пит за Холивуд рипортер.

Снимање филма Тамна страна Сунца, о потрази за леком за ретко кожно обољење, односно за алергију на сунце с којом се бори лик којега тумачи Брад Пит, те о путовању кроз које се преплиће и прича о слободи и љубави, прекинуто је због рата.

Филм је тако завршен тек 1997. године, па тако у Југославији, земљи у којој се снимао, никада није приказан.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво