Читај ми!

Не можете ме натерати да пишем брже!

Амерички писац Џорџ Р.Р. Мартин пожалио се да осећа све већи притисак да заврши књигу „Зимски ветрови“, али да неће дозволити да га то пожурује при писању.

Притисак је сваке године већи, али главно је да напишем књигу најбоље што могу, рекао је Џорџ Р.Р. Мартин у Сан Франциску на америчкој премијери пете сезоне серије Игра престола, рађене по мотивима његових књига.

Мартин је до сада написао пет књига од планираних седам серијала Песма леда и ватре. Последња је била Плес са змајевима, која је изашла 2011. године, исте када је почела да се емитује награђивана ТВ адаптација његовог серијала, преноси Бета.

Серија је исцрпела скоро сав материјал из постојећих књига. Мартин се тим серијалом романа први пут упутио у жанр високе фантазије, а до тада је био цењени и награђивани писац научне фантастике, нарочито кратких прича.

Први роман серијала објављен је 1996, други 1998, трећи 2000, а четврти 2005, да би се пети појавио 2011. године. Мартин је 2000. године стекао светску књижевну славу и од тада трпи притисак да пише брже, али од појаве серије се тај притисак појачао, јер је Игра престола стекла глобалну популарност.

„Нико за 50 година неће памтити колико често су књиге излазиле, бринуће само да ли су биле добре колико су могле да буду добре и да ли су издржали тест времена. С тиме се мучим док пишем“, објаснио је писац.

У публици у Сан Франциску, која је бројала 3.000 људи, седели су Мартин и 24 члана глумачке поставе и гледали су прву епизоду пете сезоне суперпопуларне серије.

Пета сезона Игре престола ће имати премијеру 12. априла на ТВ станици ХБО.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 31. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије