Читај ми!

Шон Пен: Анестезирани политичком коректношћу

Оскаровац Шон Пен сматра да нас је политичка коректност „анестезирала“ и да су снимци у којима исламски екстремисти својим заробљеницима одсецају главе подсетник правог ужаса који се догађа у свету.

Тврдећи да јавност „не види довољно правог насиља“, Шон Пен, у интервјуу који је дао за лондонски Телеграф, наводи да осећа моралну обавезу да гледа бруталне снимке исламских екстремиста, преноси Танјуг.

Амерички глумац, сценариста и редитељ верује да је важно упознати се са ужасима које се чине широм света, ма колико их је тешко гледати.

Пен се, међутим, не слаже да је гледајући насилне филмове, попут његовог најновијег остварења The Gunman, публика „отупела на право насиље“.

„Свако ко је гледао снимке џихадиста и каже да је отупео због насилних филмова, да није био ужаснут оним што је видео, лаже или није с овог света“, нагласио је 54-годишњи уметник.

„Проблем је у томе што не видимо довољно правог насиља. Анестезирани сте када не видите ратне ужасе“, објаснио је Пен.

„Током шездесетих година смо одрастали уз ужасе Вијетнама који су свакодневно били приказивани на телевизији. Данас смо анестезирани политичком коректношћу. Амерички информативни канали су то учинили са ратом у Ираку. Нису хтели да нам покажу о чему се ту радило, нису хтели да нам покажу мртвачке сандуке који су стизали у земљу“, истакао је славни Американац, који у филму The Gunman глуми бившег снајперисту.

Онима који критикују насиље у филмовима, Шон Пен поручује: „Мислим да су пуританизам и сексуално потискивање у корену проблема. Нико није више глорификовао насиље од Џона Вејна, али нико не задире у то.“

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара