Читај ми!

Варуфакисов луксузни дом изазвао буру на мрежама

Фотографије грчког министра финансија Јаниса Варуфакиса у луксузном породичном дому у Атини изазивају буру реaкција на друштвеним мрежама.

Варуфакисов луксузни дом изазвао буру на мрежама Варуфакисов луксузни дом изазвао буру на мрежама

На фотографијама објављеним у француском магазину Пари мач, Варуфакис седи за клавиром у дневној соби, вечера са супругом на кровној тераси свог „љубавног гнезда у подножју Акропоља“ и чита књигу у библиотеци, преноси Танјуг.

„Животни стил богатих и славних, Сириза издање“, стоји у твиту Варуфакисовог колеге економисте Бена Стајла из Америчког савета за стране односе.

Варуфакис и његова супруга, позната уметница Дана Стратоу, желе да се преселе из свог садашњег дома у већи стан у популарном насељу Плака, који је у власништву њене богате породице, открива познати магазин о славнима.

У чланку се такође наводи да брачни пар нема много времена да ужива једно у другом, јер „Варуфакис мора да путује на преговоре о економском спасавању Грчке и тако спречи банкрот своје земље“.

Одмах по изласку магазина уследиле су брзе и немилосрдне реакције на причу о животном стилу првог човека грчких финансија у левичарској влади, која се суочава са великим финансијским проблемима, наводи АФП.

Ерик Морис из Асоцијације европских новинара пише да Варуфакис има добар животни стил, али веома лош маркетинг.

Премијер Алексис Ципрас, пре само неколико дана, замолио је министре да не дају често интервјуе и да се усредсреде на решавање проблема.

Тренутак објављивања фотографија није могао бити гори, будући да би Грчка могла да се нађе на ивици банкрота, пошто овог месеца треба да пронађе око шест милијарди евра за отплату доспелих потраживања на име обвезница, као и зајма ММФ-а.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво