Читај ми!

Због Кларксонове свађе нема „Топ гира“

Медијска кућа Би-Би-Си (BBC) саопштила је данас да је суспендовала водитеља ауто-шоуа „Топ гир“ Џеремија Кларксона због свађе са продуцентом.

Корпорација је објавила како емисија неће бити емитована у недељу, а није познато око чега се водитељ, познат по оштром језику, посвађао са продуцентом.

Кларксон је већ неколико пута био упозорен, а претходне године добио је опомену због расизма након што је користио погрдну реч са „н“ (nigger), док је рецитовао песмицу „Ини, Мини, Мајни, Мо...“ (Eeny, Meeny, Miny, Moe) током снимања програма.

„Након свађе с Би-Би-Сијевим продуцентом, Кларксон је суспендован док се не оконча истрага. Нико други осим њега није суспендован. 'Топ гир' неће бити емитован ове недеље. Би-Би-Си више неће коментарисати овај случај“, каже се у саопштењу Би-Би-Сија.

„Топ гир“ је најпопуларнији светски телевизијски серијал о аутомобилима, а најпродаванији британски, који има 350 милиона гледалаца недељно у 170 земаља.

Протеклих година Кларксон је ослобођен оптужби да је прекршио емитерски кодекс након што је поредио јапанске аутомобиле с људима који имају израслине на лицу.

Он је изазвао је и жестоку расправу и добио оштре критике добротворних организација за ментално здравље након што је људе који се бацају под возове назвао себичнима и био је приморан да упути извињење због реченице да би раднике Би-Би-Сијевог "The One show"-а требало упуцати.

Прошле године британски медијски регулатор „Офком“ је цензурисао шоу због кршења емитерских правила након што је Кларксон користио расистичке термине током програма „Бурма специјал“ који је емитован у марту.

Упркос свему, шоу је био један од најгледанијих и само за Божић је привукао пажњу седам милиона гледалаца.

Џереми Кларксон и његове колеге из „Топ гира“ били су приморани да у октобру прошле године напусте Аргентину под полицијском пратњом након што су њихова возила каменовали ветерани Фолкландског рата.

Проблем је настао због таблице на аутомобилу који је екипа популарне емисије возила – на таблицама је стајало Х982 ФКЛ, што је директна асоцијација на рат који је Британија 1982. водила против Аргентине око Фолкландских острва.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво