Преминуо Боба Стефановић

Певач Боба Стефановић преминуо је у 69. години живота у Београду.

Боба Стефановић је рођен 21. маја 1946. године и један је од најзначајнијих стваралаца на југословенској поп сцени.

Сам је научио да свира велики број музичких инструмената, а написао је и неке од својих најлепших песама.

Музичку каријеру је започео давне 1962. године у вокално-инструменталном саставу "Златни дечаци" најпре као гитариста, а касније и као певач. Први пут је професионално наступио у тада веома популарном клубу "Еуридика", са само 15 година и од тада се нижу само хитови.

"Чудна девојка", његова прва златна плоча, и даље је актуелна, а поново је одушевила нове генерације у филму Лајање на звезде. Била је то прва фаза Стефановићеве каријере. Касније их је било још пет, оних важнијих: Александар Кораћ и време фестивалских шлагера ("Обриши сузе, драга"); Боба и Џезбал, Боба у мушко-женској групи "Оне и они", у којој су осим њега наступали Миња Субота, Лидија Кодрич и Далиборка Стојишић; Стефан Боба као звезда немачког "Bellaphon Records"-а и најзад – Боба и Бобете.

Током успешне музичке каријере певао је и са Клифом Ричардом, победио је на фестивалу "Златни јелен" у Брашову, Румунија, а највеће успехе је доживео са групом "Оне и они", која је изузетно популарна била и у тадашњем СССР-у. 

Наступао је у париској "Олимпији" и певао је у ланцу хотела "Шератон". У хотелу "Карлтон" у Кану слушао га је Том Џонс, који му је рекао да би, да је рођен на неком другом месту – сигурно био Том Џонс.

Боба Стефановић је завршио филмску и ТВ организацију, апсолвирао је сликарство, а више од десет година држао је школу певања и евергрина из које су изашла позната имена као што су Владо Георгиев, Цеца Славковић, Филип Жмахер и други.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије