Неконтролисано сам јела колаче и чипс!

Бивша тениска звезда Моника Селеш, често на мети медија због варирања телесне тежине, признала је да се бори са поремећајем у исхрани још од инцидента на тениском терену у Хамбургу, 1993. године.

„Нисам могла да се контролишем“, рекла је Моника за магазин Пипл. „Неконтролисано сам јела чипс, пецива и колаче – и то у кесама. Јела сам велике порције у врло малом размаку између оброка.“

Познати инцидент на терену 1993. године који се догодио у Хамбургу, био је трауматичан за ову спортисткињу. Те године је била прва на ВТА листи.

Напао ју је Гинтер Пархе, опседнути обожавалац тенисерке Штефи Граф.

Пархе је истрчао из публике и убо је ножем у леђа, након чега је хитно превезена у болницу.

Испоставило се да реч о ментално поремећеној особи, па због тога никада није оптужен.

Иако јој није било потребно много времена да се физички опорави, морала је да направи паузу од две године, те се на тениски терен вратила 1995. годинe.

Међутим, није успела да понови стари успех.  

Освајачица девет гренд слем титула изјавила је да жели да помогне другим људима и да је то разлог због ког је желела да јавности изнесе проблем са којим се суочава.

Али, њено признање није било лако обелоданити. „Требало ми је много времена да почнем да причам о томе“, каже Моника.

„То је један од разлога због кога сам одлучила да отпочнем ову кампању: да пробудим свест јавности о неконтролисаном узимању хране и о том проблему који оптерећује здравствено стање.“

Селешова такође наводи да јој није било јасно шта се дешава са апетитом.

„Било ми је заиста тешко да будем усредсређена и дисциплинована на тениском терену, а када сам почела да се суочавам са опсесивним узимањем хране – уопште нисам имала контролу.“

„Било ме је срамота због проблема. Сада се осећам опуштено када једем у јавности и не осећам потребу да отрчим кући или у хотел и преједем се. И даље се суочавам са тим проблемом, али ствар је у томе да сам научила да га контролишем“, објаснила је Моника и признала да осећа олакшање сада када је проблем поделила с јавношћу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво