Принц Чарлс и Дајана желели да откажу венчање?!

Катарина Мајер у најновијој биографији принца од Велса наводи како су он и принцеза Дајана хтели да откажу венчање – али из различитих разлога.

И млада и младожења знали су да је реч о велика грешци и да ће њихов брак бити промашај: Лејди Дајана је знала да Чарлсу никада неће бити битна као Камила Паркер Боулс, док је принц страховао да јури у брак са девојком коју једва и да познаје.

Катарина Мајер наводи у својој књизи Charles: Heart of a King, да је принц Чарлс био очајан уочи венчања 1981. године, преноси Дејли телеграф. Свом помоћнику рекао је: „Не могу ја ово... Не могу то да урадим“.

Испоставило се да Дајана, с којом се верио након пет месеци везе, није оно што је замишљао – весела девојка са села“, већ рањива, компликована жена која пати од поремећаја у исхрани.

Принчев пријатељ је изјавио: „Увек сам му говорио да тај брак касније може бити поништен, иако је склопљен у цркви, јер он му није био баш посвећен, а она је пред венчање већ имала проблеме са булимијом“. 

У међувремену, недоумице око брака су постојале и са друге стране. Наиме, Дајана је пронашла наруквицу намењену Камили, на којој је било угравирано „ГФ“. Веровала је да су то иницијали од Гледис и Фред, надимака које су Чарлс и Камила наденули једно другом. 

Такође, принцеза је свом биографу Ендрјуу Мортону рекла да се тада поверила и својим сестрама да не може да се уда за принца од Велса, да је тако нешто за њу просто незамисливо. Али оне су јој рекле да је немогуће да откаже венчање у тренутку када је њен лик већ и на салветама широм Енглеске. Међутим, није имала појма да и њен младожења истовремено има сличне сумње.

Биографија је изазвала бројне контроверзе, а из краљевске резиденције огласили су се саопштењем у ком наводе како је „ексклузивни приступ који је ауторка имала принцу Чарлсу“ заправо само деветоминутни разговор.

Мајерова је за Би-Би-Си изјавила да је књигу засновала на блиским контактима које је имала у краљевској породици и како је, захваљујући томе, могла да присуствује не само догађајима за медије, већ и да разговара са члановима најужег круга њихове породице и пријатеља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво