Читај ми!

Близанци обрадовали Монако

Принцеза Шарлин од Монака донела је на свет близанце, Габријелу Терез Мари и Жака Онореа Ренијеа, јавила је кнежевска резиденција, наводећи да су рођени царским резом. Бебе и мајка се осећају добро.

Кнегиња је примљена у току дана у болницу која носи име њене славне претходнице и некадашње холивудске звезде Грејс Кели. Принц Алберт Други јој се придружио око 16.30 часова.

Габријела и Жак су наследници вишевековне династије Гриманди, која влада овом богатом кнежевином.

Уједно, ово је први пут откад је Монако у 13. веку основан да су у принчевској породици рођени близанци. Према традицији Монака, дечак ће бити тај који ће једног дана наследити трон од свог оца.

Према строгом протоколу, долазак на свет близанаца најављен је топовском паљбом, испаљивањем 42 танета, по 21 за свако дете, а огласиле су се и бродске сирене.

Грађани су такође позвани и да окаче црвено-белу заставу Монака на своје зграде до дана када пар представи децу са балкона палате – дан који ће бити проглашен празником.

Принц Алберт је пре рођења деце рекао да не зна ког су пола и да не жели да сазна, јер човек нема често могућност да има тако пријатна изненађења у животу.

Алберт се оженио бившом јужноафричком олипијском пливачицом Шарлин Витсток у јулу 2011. године.

Близанци су Шарлинина прва деца. Алберт од Монака пак има двоје ванбрачне деце, Џезмин Грејс и Александра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије