Читај ми!

Мики се (поново) вратио у ринг!

Амерички глумац Мики Рорк још једанпут је навукао боксерске рукавице – некадашњи холивудски лепотан попеће се вечерас у Москви на ринг како би укрстио рукавице са професиналним америчким боксером, 29-годишњим Елиотом Сејмуром.

Иако су му 62 године, чврсто је решен да се врати боксу, мада је прошло 18 година од његове последње борбе.

Ово није први Рорков „камбек“. Некада популарни глумац је постао мајстор у брзом освајању славе и још бржем суновраћању.

Каријеру је започео почетком 1980-их година. Дечак из Мајамија, град у ком је одрастао, очарао је публику и Холивуд у филмовима Body Heat (1981) и Rumble Fish (1983).

Поредили су га са Марлоном Брандом, а након култног еротског трилера Девет и по недеља (1986) постао је секс-симбол.

„Мики је био невероватно сексипилан“, изјавиће за магазин Џи-Кју његова партнерка у филму, Ким Бејсингер.

Крајем 1980-их, Роркова каријера креће силазном путањом. Бије га глас да је глумац с којим је врло тешко сарађивати, напрасит, чак насилан.

„Радити са Микијем је права ноћна мора. Може да буде врло опасан на сету јер никада не знате шта ће урадити“, жалио се тад Алан Паркер, редитељ филма Анђеоско срце (1987).

Уследиће низ лоше одабраних улога, а листа оних које је одбио говори сама за себе: Вод (1986), Кишни човек (1988), Петпарачке приче (1994).

„Квентин Тарантино ме је једном звао. Мислим да је то било за улогу Бруса Вилиса у Петпарачким причама. Нисам чак ни прочитао сценарио“, изјавио је једном приликом.

Уместо тога, појављује се у остварењима осредњег квалитета као што је Дивља орхидеја.

„Имао сам све и све сам упропастио“, рећи ће у једном од својих интервјуа. „Био је то прави дебакл“.

Први повратак међу конопце

Средином 1990-их, мења филмски студио боксерским рингом. Његова је жеља била да се врати спорту којим се бавио у младости.

„Борио сам се против типова који су били 15 година млађи од мене, али сам успевао да победим у 10 од 12 мечева“, испричао је 2008. за Њујорк тајмс.

Тадашња спортска штампа, међутим, бележи нешто другачије резултате: „Да ли Мики Рорк глуми боксера или боксује као глумац?“

У то време, Рорк готово методично уништава своје лице било боксом или естетским операцијама.

Живи сам са десетак чивава, које су постале његова нова страст. Његов омиљени пас је женка по имену Локи која га свуда прати. „То је љубав мог живота“, истиче Мики.

На велико платно ће се вратити у 56. години, знатно измењеног лица, улогом кечера у филму Рвач (2008) која ће му донети номинацију за Оскара за најбољу мушку улогу.

„Када глумац попут Микија нестане на неко време па се врати, има неку свежину коју су глумци, који су стално радили, изгубили“, објаснио је редитељ филма Дарен Аронофски у изјави за Њујорк тајмс.

Одлуком да поново навуче боксерске рукавице, Рорк као да жели да уђе у легенду.

„Да је којим случајем умро после Анђеоског срца, сигурно би ушао у легенду попут Џејмса Дина“, рекао је за магазин Џи-Кју Адријан Лин, редитељ филма Девет и по недеља, додајући да ће му „можда то ипак поћи за руком једног дана“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара