Читај ми!

Ученици „испрозивали“ Мишел Обаму на Твитеру?

Прва дама САД Мишел Обама постала је последњих дана врло „популарна“ на „Твитеру“ након што је „погурала“ одлуку да се у школама широм ове земље праве здравији оброци за децу... који ђацима „не личе ни на шта“!

Мишел је позвала све ученике да поставе фотографије својих школских оброка, који ипак не делују баш тако укусно.

Ученици су одговорили... тако што су поставили фотографије својих оброка са хаштагом "ThanksMichelleObama" (Хвала, Мишел Обама).

Прва дама САД потрошила је много времена и труда промовишући здравије школске оброке. Успела је да издејствује одлуку Министарства пољопривреде САД-а да донира више воћа, поврћа и житарица за школске оброке.

Међутим, ученици очигледно нису одушевљени овом идејом и нису баш задовољни оним што добијају на тањиру.

Средњошколац Хантер Витни из Висконсина поставио је фотографију супе од шпанског пиринча и јабуке на тацни.

„Имао сам веома здрав ручак данас. Јабука је заиста зачинила мистериозну кашу“, написао је на Твитеру, а његов твит постао је веома популаран и подељен је више од 500 пута.

Ипак, потпарол Министарства пољопривреде САД-а рекао је да „многе слике не приказују стварно типични школски ручак“.

„Независно истраживање показало је да велика већина америчке деце воли здравији школски ручак и нови стандарди о оброцима помажу здрављу децу. Не смемо заборавити ширу слику, а то је да је једна трећина америчке деце претила и због тога је Конгрес усвојио ове мере о стандарду оброка у школама, који су базирани на препорукама педијатара и имају подршку две странке“, речено је у Министарству.