Читај ми!

Путин освојио осми дан у кјокушин каратеу

Владимир Путин освојио је у каратеу типа кјокушин-кан црни појас осми дан, који ће му бити уручен у децембру, током светског првенства у овом спорту.

Кјукошин је фул контакт стил каратеа заснован на традиционалним шотокан и гоју-рју стиловима, али су приметни елементи других борилачких вештина. Бивши официр КГБ-а је већ велемајстор у теквондоу, пошто је прошле године освојио девети степен у тој борилачкој вештини.

Страствено се занима и за џудо, који је почео да тренира са 11 година, како се наводи у његовој званичној биографији на вебсајту Кремља.

„Џудо вас учи самоконтроли, способности да осетите тренутак, да препознате јаке и слабе стране противника, да стремите ка бољим резултатима“, објашњава Путин, истичући да су то битне способности и вештине сваког политичара.

Руски шеф државе освојио је осми дан црног појаса у каратеу пар дана након што га је Горбачов критиковао због тога што, како каже, „за себе мисли да је Бог“.

Жалећи се да га Путин никада не консултује, Горбачов (83) је изјавио: „Он је почео да показује симптоме исте болести од које сам и ја патио - самоуверености“.

Бивши совјетски лидер упозорио је Путина да не би требало да има превисоко мишљење о себи јер је „то њега (Горбачова) уништило“.

Горбачов је изнео ове критике након што је немачка канцеларка Ангела Меркел, на маргинама самита Г20 у Бризбејну, провела четири сата у разговорима очи у очи са Путином у покушају изналажења решења за ситуацију у Украјини, са којих је изашла видно изнервирана.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара