Читај ми!

Путин: Каспаров лош политичар, али велики шахиста!

Председник Русије Владимир Путин довео је данас у питање способности Гарија Каспарова као политичара, пошто га је бивши светски шаховски шампион недавно описао као најопаснијег човека на свету.

„Он баш и није добар политичар, али је велики шахиста“, рекао је Путин спортским званичницима у Новочебоксарску, преноси агенција Танјуг.

Путин је одговорио на коментар Кирсана Иљумжинова, директора Међународне шаховске федерације, да је бивши шампион одбио да учествује на турниру у Русији, забринут због политичке стабилности у земљи.

Путин је Иљумжинову одговорио да је свако добродошао да игра на турниру, укључујући и Каспарова, који је напустио Русију 2013, рекавши да се плаши политичког прогона.

Агенција Ројтерс наводи да Путин веома ретко, у јавности и по имену, коментарише своје критичаре и противнике.

Руски шахиста и опозиционар Гари Каспаров означио је прошле седмице Путина као најопаснијег човека на свету, рекавши да он представља већу претњу за глобалну безбедност него екстремистичка група Исламска држава.

„Рат с Исламском државом (ИС), може бити добијен на терену. Јасно је да, ако Америка одлучи да елиминише ИС, за 24 сата ће је претворити у прах и пепео, али то не можете учинити с Путином“, рекао је Каспаров за Јаху њуз.

Упитан да ли Путин представља већу опасност од Исламске државе, Каспаров је одговорио: „Наравно“.

„Путиново понашање усмерено је ка уништењу глобалне безбедности... Он има на хиљаде нуклеарних бојевих глава. Нећу бити изненађен ако почне да уцењује свет нуклеарним армагедоном и због тога би требало да схватимо да је то најопаснији човек на свету“, оценио је Каспаров.

Каспаров, некадашњи светски шампион у шаху, који је постао политички активиста, такође је оптужио Запад за млак одговор на Путинову политику у Украјини, преноси Москоу тајмс.

Некада најмлађи светски шаховски шампион, што је постао 1985. када је имао 22 године, Каспаров је искористио своју каријеру да опише како види Путинов карактер.

„Ово није партија шаха нити игра у којој можете да примењујете правила. Из Путинове перспективе, то је више као покер. А он је до сада схватио да друга страна пружа слаб отпор“, закључио је тада Каспаров.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије