Читај ми!

Заратили богаташи на Бахамима

На малом бахамском острву, на којем се налази једна од најексклузивнијих заједница на свету, избио је спор суседа око коришћења земљишта. У „рат“ уплетени неки од највећих светских богаташа!

Више од стотину људи, пише Асошиејтед прес, међу којима су глумац Шон Конери и бивши амерички министар финансија Николас Бејди, тужило је бахамску владу због настојања ексцентричног модног могула Питера Најгарда да поново изгради комплекс зграда у стилу древних Маја.

Тужба је уложена у понедељак и у њој се оптужује влада за нетранспарентност јавне расправе у вези са Најгардовом намером да обнови комплекс грађевина на свом земљишту од 13.935 квадратних метара.

Потписници тужбе оптужују владу да прикрива јавну документацију у вези са радовима на Најгардовом земљишту.

Они тврде да је Најгард, иначе највећи произвођач одеће у Канади, раније проузроковао знатну штету природној околини сталним реновирањем свог комплекса, при чему, наводе потписници тужбе, није имао одговарајуће дозволе.

Овог пута Најгард не само што жели поново да изгради комплекс „Најгард кеј“, већ би и да добије приступ земљишту које окружује његов посед и утиче на изглед околне области, што је разгневило друге житеље Лајфорд кеја.

У тужби се захтева да суд утврди легалност Најгардових планова.

Николас Брејди, бивши министар финансија САД, рекао је за АП да он одлази на острво Њу Провиденс још од 1949. године.

„Верујем у владавину права. Колико ја схватам, земља која припада Круни припада Круни, и мислим да нико с тим њом не може да се игра“, нагласио је Брејди.

Бахамска острва су независна од 1973. године, али су део британског Комонвелта и номинални владар је краљица Елизабета Друга.

Тужби су се придружили амерички милијардер Луис Бејкон, бизнисмен и филантроп сер Кристофер Ондатје и Саркис Измирлијан, главни руководилац „Баха Мара“, огромног одмаралишта вредног три и по милијарде долара које се гради на острву Њу Провиденс.

Сличну тужбу поднело је и једно удружење за заштиту природе, уз тврдњу да Најгард гради објекте који спречавају природни прилив песка на оближњу плажу Клифтон беј, познату из филма о Џејмсу Бонду Операција гром. У том филму агента 007 играо је Шон Конери.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво