Читај ми!

Петиција против Хетфилда, љубитеља оружја и лова

Многи обожаваоци „Металике“ су згрожени чињеницом да је Џејмс Хетфилд велики заљубљеник у оружје и лов. Чак су покренули иницијативу да се забрани концерт ове групе на „Гластонберију“!

Фронтмен „Металике“ Џејмс Хетфилд, ентузијаста за оружје и лов, појавиће се као наратор у осмоделном серијалу на Хистори каналу под називом Лов, о лову на медведе, чије ће премијерно приказивање почети у недељу, објавио је данас Јаху.

Тако се испоставило да легендарни гитариста Тед Њуџент није једини љубитељ оружја и пасионирани ловац међу хард рокерима и хеви металцима.

Вест о Хетфилдовом учешћу у серијалу подстакла је многе обожаваоце „Металике“ да припреме своје видео-снимаче, док заштитницима животиња то уопште није забавно, пише Јаху.

Један обожавалац „Металике“ из Велике Британије покренуо је на Фејсбуку иницијативу „Забраните концерт 'Металике' на фестивалу 'Гластонбери' због подршке лову на медведе“, коју је до јутрос подржало 15.000 људи.

Иницијатива је покренута 25. маја и у њој се наводи да је Џејмс Хетфилд велики промотер лова, што је у супротности са идеалима фестивала 'Гластонберy'“.

Представник „Металике“ за медије одбио је да коментарише то питање и навео да се бенд неће оглашавати о томе, а група остаје најављена као учесник фестивала.

Хетфилд је у интервјуу који је 2009. године дао часопису „Свет гитаре“ (Guitar World) рекао да је почео да лови како би „себи доказао мушкост“.

„Данас није неопходно убијање ради убијања. Нисам против лова, али то није неопходно као вожња 150 миља на сат у мојим колима сада“, рекао је Хетфилд у том интевјуу.

Додао је да му је одушевљење ловом спласнуло током боравка у Сибиру, када је видео отисак медвеђе стопе која му је изгледала људски.

„Били смо у недођији удаљеној четири сата лета хеликоптером од малог града и пили смо вотку. Није било ништа друго за пиће. То је за мене био крај“, рекао је Хетфилд.

Нема података да је Хетфилд променио мишљење о лову нити да ће његова улога у серији бити већа од нараторске.

Жели да заштити породицу

Ловац или не, тек Хетфилд је остао љубитељ оружја, а прошле године је на питање о дебати о контроли оружја у САД рекао да воли своје пушке и да му је драго што му их је отац оставио и да води рачуна о њима.

„Мислим да неки закони о оружју немају никаквог смисла, али ми је, такође, други амандман на Устав САД, по којем је грађанима дозвољено држање оружја, такође веома важан. Истина је негде у средини. Обе стране се ослањају на страх. Као члан НРА (National Rifle Association), не мислим да би требало да се бојимо да ће неки компромис много тога променити“, рекао је Хетфилд.

Хефтилд је истакао да не би волео да јуришно оружје буде лакше доступно, али да такође жели да буде способан да заштити своју породицу.

Легендарни гитариста Тед Њуџент је, поред залагања за слободу наоружавања, познат и као тврдокорни присталица Републиканске партије у САД, коју су подржавали и Елвис Присли и група „Линард Скинард“.

Познати републиканци међу рокерима и хеви металцима су и оснивач групе „Кис“ Џин Симонс, оснивач „Мегадета“ Дејв Мастејн, гитариста „Аеросмита“ Џо Пери и Алис Купер.

Најпознатији републиканац међу панк рокерима био је гитариста групе „Рамонс“ Џони Рамон, који је умро 2004. године, као и вођа „Мисфитса“ Џери Онли и његов брад Дојл, познат и као Волфганг фон Франкенштајн.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара