Читај ми!

Мариза помаже поплављенима

Фадо дива Мариза у Београду снима спот за помоћ угроженима од поплава у Србији и БиХ. Током сусрета са премијером Србије Александром Вучићем најављен је и хуманитарни концерт. Славна Португалка је почасна гошћа Слободана Тркуље, „Егзитејда“ и „Балканополис центра“.

У песми и видео-споту учествоваће многобројне светске личности које желе да помогну Србији, а осим Маризе, учешће су потврдили и Метропол оркестар из Холандије, руска звезда Пелагеја, Дејвид Роудс, гитариста Питера Гебријела и Доминик Милер, Стингов гитариста.

Мариза, Слободан Тркуља и представници фондације обилазе Брчко, Бијељину, прихватне центре у Београду, састали су се са премијером Србије, Александром Вучићем. 

Захваливши се Маризи, Слободану Тркуљи и свима из „Егзита“ који у тешком тренутку помажу земљи, премијер је истакао да постоје две главне идеје за помоћ Србији.

„Идеја господина Тркуље је да се направи петоминутни спот са звездама које су подржале Србију. Истовремено смо се договарали да пре краја године, када се буде мање говорило о кризи у којој се налази добар део централне и западне Србије, организујемо велики концерт и да позовемо целу Србију“, објаснио је Вучић.

Звезда фадо музике нагласила је да нема речи којима би објаснила колика је част и каква су осећања што је дошла у овом тешком тренутку за Србију.

„Такође, велика ми је част да са Слободаном доприносим, да стварамо музику и сакупљамо средства за помоћ", истакла је Мариза.  

Према речима Слободана Тркуље, акцију, коју је подржала Влада Србије, „Балканополис центар“ и „Егзитејд“, „Егзит“ фондација, песмом бисмо позвали све људе света да помогну нашој земљи и да се упознају са ситуацијом у којој се налазимо.

„Надам се да ћемо већ за шест месеци моћи да станемо пред вас и прикажемо конкретне резултате те кампање“, рекао је српски музичар.

Славна Португалка, у оквиру акције 2. и 3. јуна обилази поплавама угрожена подручја у Србији и Босни и Херцеговини, што је био разлог померања распореда њене турнеје.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара