Читај ми!

Јаник Ноа снимио албум „музике за лифтове“?

Позитивном енергијом и оптимизмом Јаник Ноа се на новом албуму бори против расизма, којег, како каже, у Француској има све више. Председница Националног фронта Марин ле Пен, назвала га „бедником“ и рекла да је његова музика „музика за лифтове“.

И даље привржен својим порукама оптимизма и толеранције, Јаник Ноа, некадашни тенисер који је постао један од најпопуларнијих певача у Француској, открива и интимну страну на свом новом албуму Combats ordinaires, у изразито рок тоновима.

„Никоме не диктирам шта треба да уради у животу, али одбијам да ме преплави цинизам, желим да поделим своју снагу и дам нешто позитивно“, рекао је Ноа, резимирајући садржај свог деветог албума оригиналних песама који је изашао у понедељак.

Део албума, који је објављен у марту пре француских локалних избора на којима је оснажио екстремнодесничарски Национални фронт, Ma Colere (Мој бес), симболизује тај позив на толеранцију који није истовремено и осуда.

„У нашој земљи има расиста, то је чињеница али толико других су толеранти. Желео сам њима да дам глас“, рекао је Ноа.

Песма је изазвала осуде председнице Националног фронта Марин ле Пен, која га је назвала „бедником“ и рекла да је његова музика „музика за лифтове“.

Ноа се у интервјуу за лист Паризјен магазин прошлог викенда поново осврнуо на јачање Националног фронта у Француској. „Данас има много расиста у Француској, они су јако бројни. То треба да буде јасно“, рекао је.

Певач се окружио екипом младих композитора да пренесе ту поруку, у песмама које су понекад на граници наивности, пише агенција Франс прес.

Поред нумера универзалних порука, 54-годишњи Јаник Ноа, такође има песме интимније природе, пуне носталгије. Ту су нумере о његовој преминулој мајци и размишљања о младости која пролази.

Албум је мешавина звука регеа и фанка, са утицајем шансона и уз јаке акценте рока, право из 60-их и 70-их година прошлог века.

Јаник Ноа, који је после тениса направио успешну певачку каријеру, шест пута је био први на листи најпопуларнији Француза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво