Читај ми!

Софија Лорен поносна на своје године

Најпознатија италијанска глумица Софија Лорен с лакоћом носи своје године. „Јако сам поносна на својих 80 година које ћу напунити у септембру и трудим се да искористим сваки сат, и сваки минут“, рекла је филмска дива у Кану.

Према њеним речима, живети није лако. „Посебно када дуго живите!“, нашалила се глумица која упркос поодмаклој доби и даље изгледа изванредно.

„Проживела сам живот који сам волела, створила лепу породицу и имам лепу децу“, додала је Софија, признајући да није увек била сигурна да доноси праве одлуке.

Славна глумица је на фестивалу присуствовала пројекцији филма La voce umana који је режирао њен син Едоардо Понти и с којим се након дуже паузе вратила на велико платно.

„То ми је дало жељу да снимим друге ствари“, истакла је италијанска глумица, која је отпратила и приказивање ремастеризоване верзије филма Брак на италијански начин из 1964. године у оквиру програма „Кански класици“.

Говорила је и о својим почецима на филму са Напуљским златом чувеног италијанског редитеља Виторија де Сике, с којим је снимила 14 остварења.

„Мој сусрет с њим био је божји благослов“, навела је глумица.

Други важни тренутак у њеној каријери био је филм Chochara који је снимила 1961. године. Улога, која је првобитно требало да припадне Ани Мањани, винула ју је међу звезде и отворила јој врата Холивуда.

„Био је то најлепши догађај у мом животу“, објаснила је Софија, која је за ову улогу освојила Оскара за најбољу женску интерпретацију.

„Нисам присуствовала додели. Ужасно сам се плашила да ћу победити. Била сам убеђена да ћу се ако победим онесвестити, па сам сматрала да је боље да се онесвестим код куће“, испричала је кроз смех.

Како каже, вест јој је телефоном саопштио Кери Грант.

„Почела сам скачем по целој кући, говорећи себи: 'Сада си велика глумица, сада си јака'“, присетила се глумица.

Она која није крила сузе када се осврнула на сарадњу са великим Марчелом Мастројанијем.

„Када сам закорачила на црвени тепих, видела сам његову фотографију (на постеру фестивала) изнад степеница и то ме је гануло. Знала сам да ће ми правити друштво овде у Кану“, навела је италијанска глумица која је 1966. године председавала жиријем Канског фестивала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара