Читај ми!

Бушови „Гугл портрети“ светских лидера

Бивши амерички председник Џорџ Буш Млађи насликао је портрете светских лидера на основу њихових фотографија с интернета, пише британски „Гардијан“, подсећајући на недавно отворену изложбу слика у Даласу.

Уметнички критичари наводе су да су уља на платну Џорџа Буша Млађег, портрети светских лидера, како изгледа, урађена уз помоћ просте претраге фотографија на Гуглу.

Уместо да су његови модели седели док би их он сликао или да је употребио одштампане фотографије, изгледа да је некадашњи председник САД своје слике осликао на основу првих фотографија које би приказао Гугл, наводи Гардијан (The Guardian) на свом сајту.

Критичар Грег Ален то је приметио и навео на свом блогу, указујући да су многе од фотографија преузете са странице интернет енциклопедије Википедије.

Међу портретима насликаним на основу таквих фотографија су портрети Владимира Путина, Ангеле Меркел и Тонија Блера.

„Ако је Буш имао помоћника, то би значило да је његов помоћник у атељеу веома, веома лењ“, написао је Ален.

Изложба Бушових дела отворена је у суботу у председничкој библиотеци у Даласу, у америчкој савезној држави Тексас, а изложене су 24 слике.

Најављено је да ће поставка, названа Уметност лидерства: Лична дипломатија једног председника, трајати од 5. априла до 3. јуна. Буш је сваку слику потписао бројем 43, јер је био 43. амерички председник.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара