Читај ми!

И највеће су одбијали!

Пут ка успеху, кажу, поплочан је неуспехом. Ипак, то не значи да ћемо одбијање лакше поднети. Шта можда може да помогне? Сазнање да су неки од најталентованијих људи на планети доживели исто!

Непријатних доказа да су неке од „највећих“ одбијали има у различитим облицима. Ево неколико писама које су, касније славни и обожавани, у време када су их добили читали с кнедлом у грлу.

Боно, Еџ, Лари, Џеј-Ар и Адам су били тинејџери када су оформили групу 1976. године. До јесени 1979. године име бенда мењали су неколико пута, издали први сингл у Даблину, али и преживели „не“ од компаније "RSO Records", пише портал Mentalfloss.

"U2" су у року од 12 месеци стигли до међународне славе, али челницима лондонске издавачке куће у мају 1979. године нису „одговарали“.

Давне 1956. године, Енди Ворхол није могао никоме ни да поклони своје радове. Дословно! Уметник је 18. октобра добио писмо у којем чувени њујоршки Музеј модерне уметности одбија да прими цртеж, који је он „великодушно понудио као поклон Музеју“. Данас ова институција поседује 168 Ворхолових дела!

Погледајте у галерији испод каквих је још колосалних грешака било у проценама нечијег рада.