Читај ми!

Преминуо легендарни Мики Руни

Легендарни холивудски глумац Mики Руни преминуо је у 93. години, у Холивуду. Каријеру је започео с 10 година, а на филму и телевизији је наступао више од 80 година.

Амерички глумац и забављач Мики Руни, познат по многобројним филмским, позоришним и телевизијским улогама, највише из прве половине 20. века, умро је у 93. години, код куће, у Холивуду, окружен породицом.

Његова каријера, дужа од 80 година, обухватала је извођење комедија, мјузикла и Шекспирових дела, телевизијске улоге и наступе на Бродвеју.

Рођен је у Бруклину, а на филму се први пут појавио када је имао 18 месеци.

Каријеру је званично започео као 10-годишњи дечак.

До 1965. године снимио је 200 филмова. Био је четири пута номинован за Оскара, а добио га је два пута, укључујући награду за животно дело 1983. године.

Упркос великом успеху, Руни је својевремно признао да га је слава приморала да одрасте сувише брзо. Рекао је да се у тридесетој осећао као стогодишњак.

„Ја увек говорим: 'Не повлачи се, већ инспириши'“, рекао је за Асосиејтед прес марта 2008. године.

Женио се осам пута, а једна од његових супруга била је филмска легенда Ава Гарднер.

Већи део зарађеног богатства потрошио је на алиментације, због чега је у једном тренутку банкротирао.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво