Читај ми!

Боуви: Шкотско, остани са нама!

Ексцентрични британски певач Дејвид Боуви засенио је синоћ све добитнике на додели Брит награда. Мада није ни дошао! Уместо њега се појавила Кејт Мос и то у Зиги Стардаст оделу. Прочитала је Боувијево писмо, у којем, између осталог, поручује и Шкотској да се не одваја Велике Британије.

Дејвид Боуви, који се вратио на музичку сцену после десет година паузе, проглашен је на додели Брит награда мушким уметником године, и бацио је засенак све остале добитнике - иако се на церемонији није појавио.

Боуви (67), који је доживео креативну и комерцијалну ренесансу са албумом The Next Day, послао је манекенку Кејт Мос да узме награду за њега, а како је водитељ церемоније Ноел Галагер приметио, она је његов „представник на Земљи“. 

Позната манекенка била је обучена у један од костима које је Дејвид Боуви носио седамдесетих година прошлог века у својој Зиги Стардаст фази, а прочитала је Боувијево енигматично писмо публици и организаторима.

Славни музичар цитирао је један јапански мит и рекао да је апсолутно одушевљен сазнањем да је мушки уметник, додавши: „Али ја то јесам, није ли тако, Кејт?“.

Његов говор се завршио позивом Шкотима да на референдуму гласају против одвајања Шкотске од Велике Британије.

„Шкотско, молим те, остани с нама“, поручио је Боуви.

Група „Арктик манкиз“ понела је кући два велика трофеја, за групу године и за албум године.

„Арктик манкиз“, који су награђени за албум АМ, трећи пут добијају награду за британску групу године.

Занимљиво је да се бенд није захвалио својој издавачкој кући и менаџменту.

„Понекад се чини да је рокенрол избледео, али он никада неће умрети“, рекао је певач Алекс Тарнер примајући награду.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара