Читај ми!

„Пуси рајот“: Не заборављамо и не опраштамо

Две чланице групе „Пуси рајот“ наступиле су на концерту у Њујорку, где су поручиле да неће опростити нити заборавити шта руски режим ради својим суграђанима.

Уочи отварања Зимских олимпијских игара у Сочију, две чланице руске панк групе „Пуси рајот“ прозвале су председника Владимира Путина на хуманитарном концерту у Њујорку на коме их је представила Мадона.

„Нећемо опростити и нећемо заборавити шта режим чини нашим суграђанима. Тражимо да Русија буде слободна“, узвикнула је синоћ пред пред хиљадама гледалаца у великој сали у Бруклину Надежда Толоконикова пре него што је са Маријом Аљехињом почела да пева.

Концерт је организовала међународна организација Амнести интернешенел, и на њему је наступило више познатих личности, као што је Мадона, која је изјавила да је добијала претње смрћу пошто је јавно подржала групу „Пуси рајот“ на концерту у Москви у августу 2012. године.

„Време је да остатак света буде исто толико храбар као 'Пуси рајот' и суочи се с другим људима као што су Путин или другим лидерима и организацијама које не поштују људска права и подржавају дискриминацију и неправду“, рекла је Мадона, када је представила две Рускиње.

Сједињене Америчке Државе су последња етапа међународне турнеје Марије Аљехиње (25) и Надежде Толоконикове (24) на коју су кренуле убрзо после изласка из затвора после 21 месеца.

Три од пет чланица групе „Пуси рајот“ ухапшене су и осуђене на по две година затвора због хулиганства због перформанса у Храму Христа Спаситеља у Москви фебруару 2012. где су отпевале „панк молитву“ против Путина.

Трећа чланица, Јекатерина Самуцевич, после жалбе на пресуду осуђена је на условну казну.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара