Читај ми!

„Непристојна понуда“ Ворена Бафета

Да му нису рекли да је вероватноћа један према девет билиона, Ворен Бафет сигурно не би понудио награду од милијарду долара особи која погоди победника све 63 утакмице на турниру америчке универзитетске кошарке.

Амерички милијардер Ворен Бафет удружио се с компанијом „Квикен лоунс“ (Quicken Loans Inc) и понудио милијарду долара особи која тачно погоди победнике свих утакмица на овогодишњем турниру америчке универзитетске кошарке.

Компанија „Квикен“ је навела да ће новац добити онај ко успе без грешке да погоди победника 63 утакмице у овогодишњем такмичењу универзитетске кошарке за мушкарце.

Овај задатак, међутим, није нимало лак, јер на турниру по принципу испадања учествује велики број екипа и изненађења у резултатима мечева нису ретка.

Кулминација jeдног од најомиљенијих такмичења у САД је у последњим мечевима, названим „Мартовско лудило“ (Маrch Mаdnеss). Ове године последњи мечеви биће одиграни од 18. марта до 7. априла.

У погађању може да учествује првих 10 милиона људи који се пријаве. Победник, ако га буде, моћи ће да бира да ли ће новац узети у 40 рата од по 25 милиона долара или одједaнпут, у ком случају ће сума бити „само“ 500 милиона долара.

Професор математике на Универзитету „Де Пол“ у Чикагу, Џефри Берген, мало је охладио оптимисте и рекао да не верује да ће ико успети ово да погоди. Према његовом прорачуну, шанса да неко предвиди победнике свих мечева је једaн према девет билиона, што је цифра иза које стоји 12 нула.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара