Читај ми!

Принц Хари креће на Јужни пол

Tемпературa 57 степени испод нуле и ветрови брзине 80 километара на час дочекаће принца Харија и његове сапутнике на Јужном полу, где ће се у недељу упутити због хуманитарне експедиције.

Са тимом британских војника који су у Ираку били рањени принц Хари у недељу креће у хуманитарну експедицију на Јужни пол.

Осим британског тима, у трци ће учествовати амерички војници који су такође ратовали и били рањени у Ираку на челу са глумцем Александром Скарсгардом.

Аустралијску и канадску екипу предводиће Доминик Вест.

Учесници трке на Јужном полу суочиће се са екстремним условима, температуром од минус 57 степени и ветровима брзине и до 80 километара на час.

Током припрема, британски принц је морао да проведе ноћ у хладњачи.

Тимови су се за одлазак на Јужни пол, између осталог, детаљно припремали и у Норвешкој и на Исланду, али ништа их у потпуности не може припремити за сурове временске услове који их очекују, наводи агенција АП.

Међу америчким војницима који су били рањени у Ираку је и Иван Кастро, који је рекао да је један од веома важних циљева експедиције да се покаже колики су капацитети ратних ветерана.

Кастро је истакао да се нада да ће Американци бити први који ће поставити своју заставу на Јужном полу, али да је најважније да сви заврше трку, јер су, ипак, један тим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије