Читај ми!

Нећу да глумим негативце са Истока!

Један од најпознатијих српских глумаца Предраг Мики Манојловић, рекао је за ХРТ да никада није желео да игра негативце са Истока, те да је због тога и одбио улогу у филму „Миротворац“, коју му је понудио Стивен Спилберг.

Предраг Мики Манојловић је један од најпознатијих српских глумаца. Повремено је снимао у Холивуду, али се у последње време усталио у филмовима италијанске и француске продукције.

Играо је у великим остварењима домаће кинематографије - у филмовима Отписани, Само једном се љуби, У раљама живота, Отац на службеном путу, Подземље, Ми нисмо анђели и многим другим.

Ипак, мало љубитеља филма зна да је Манојловић одбио улогу у филму Миротворац, коју му је понудио Стивен Спилберг.

„Никад нисам желео да играм негативце са Истока. То је био тренд - лоши момци, који су узрок наших (америчких) проблема, а које ћемо ми, опремљени 'high tech' технологијом, решити. Никад нисам могао да 'сварим' тај стереотип само да бих зарадио новац“, прокоментарисао је глумац у емисији „Недељом у 2“ на ХРТ-у.

Манојловић је говорио и о сарадњи са Емиром Кустурицом и Миром Фурлан.

„Оно што постоји између мене и Емира, заправо је велика неизвесност онога што ће се догодити кад се камера упали. То ни он ни ја не знамо. Игра изненађења и идеја које претварамо у слику и акцију - то је нешто што одушевљава“, рекао је Мики.

Са Миром Фурлан је сарађивао кадa је по њеном драмском првенцу режирао представу.

„Дубоко јој се клањам због много тога што је у животу прошла, ценим њену искреност и чврстину, никад нисам довео у питање њену људскост. Њен театарски траг до тада на филму и данас је траг који постоји, а да Мира није отишла из Загреба, ми можда данас не бисмо имали овакву слику о њој“, испричао је Мики.

Манојловић одлази у Француску 1993. године, одакле му је пореклом отац.

„Тада сам мислио да немам превише избора, јер нисам желео да подносим да ме ичија политика осуђује. Нисам могао да будем у средини, где је све у реду и ништа није у реду“, објаснио је Манојловић.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво