Читај ми!

Вентворт Милер: Ја сам геј и нећу у Русију!

„Системско негирање основних права човека на живот и љубав“ у Русији, „натерали су“ глумца Вентворта Милера да упозна јавност са својом сексуалном оријентацијом и да као „геј особа одбије позив“ за гостовање на фестивалу у Санкт Петербургу, иако има руско порекло.

Глумац Вентворт Милер, познат по улози у серији Бекство из затвора, одбио је да гостује на Међународном филмском фестивалу у Санкт Петербургу тако што је признао да је геј и указао да се не слаже са руским антигеј законима.

Како пише лист Хафингтон пост, Милер је упознао јавност са својом сексуалном оријентацијом након што је позван да гостује на престижном филмском фестивалу у Русији, земљи која је забранила пропагирање истополних заједница.

Милер се фестивалу у Санкт Петербургу захвалио на позиву, указао на своје делимично руско порекло и рекао да је у прошлости уживао у посетама Русији.

Међутим, како је навео у писму директору фестивала, он као „геј особа мора да одбије позив“.

Као разлог је навео забринутост начином на који се руска влада опходи према гејевима.

„Ситуација није прихватљива и не могу у доброј намери учествовати у популарном догађају чији је домаћин земља у којој се људима попут мене системски негирају основна права на живот и љубав“, написао је 41-годишњи Милер.

Како је указао, његова би одлука можда могла да се промени „када околности буду побољшане“.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара