Читај ми!

Војник одговоран за смрт принцезе Дајане?

Смрт британске принцезе Дајане „организовао“ војник САС, пишу британски медији само дан након што је Скотланд јард потврдио да постоје нови детаљи о погибији некадашње супруге принца Чарлса.

Дан након што је Скотланд јард објавио да се детаљи о погибији бивше супруге британског принца Чарлса поново истражују, британски медији откривају наводног кривца.

Позивајући се на неименовани војни извор, Сандеј телеграф пише да је за смрт принцезе Дајане и египатског милионера Додија ал Фаједа одговоран британски војник.

Ту тврдњу изнели су таст и ташта једног припадника британских специјалних снага, који је сведочио ове године на суђењу Денију Најтингејлу, бившем војнику специјалних ваздухопловних снага британске војске (САС), оптуженом за незаконито поседовање оружја.

Човек који је извор тих информација, познат само као „Војник Н“ на суђењу, и сам је осуђен за незаконито поседовање оружја.

Телеграф пише да су његови таст и ташта писали заповеднику САС-а, тврдећи да је њихов зет својој супруги испричао да је та јединица „организовала“ Дајанину смрт и да је то заташкано.

Ова информација је, затим, дошла до полиције преко Краљевске војне полиције. Како је раније рекао новинар Скај њуза Мартин Брант који прати криминал, у тој информацији се помиње и Дајанин дневник.

Скотланд јард је у саопштењу, издатом јуче, навео да се „прикупљају детаљи и процењује њихова релевантност и кредибилитет“, али да није у питању нова истрага о погибији пара у несрећи у Паризу 31. августа 1997. године.

Портпарол полиције у Лондону није говорио о извору нових информација, истичући да њихово испитивање није део првобитне полицијске истраге Операције Пеџет о наводима да је пар убијен, што је тврдио и отац Додија ал Фаједа, Мохамед, бивши власник ланца робних кућа „Херодс“.

Принцеза Дајана имала је 36 година када је погинула.

Мајка принчева Вилијама и Харија и Доди ал Фајед страдали су када је возач „мерцедеса“, у којем су се налазили, ударио у стуб у једном тунелу у Паризу.

У судској истрази је утврђено да су погибији допринели папараци, који су јурили за паром на моторима, чињеница да је возач био у алкохолисаном стању и то што Дајана и Доди нису везали појасеве.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара