Читај ми!

Моника Белучи учи српски

Екипи новог филма Емира Кустурице, стационираној у Требињу од почетка јуна, придружила се Моника Белучи. Домаћини су за славну глумицу, која није имала специјалне захтеве, припремили бисере херцеговачког поднебља. Са Емиром је изазов радити, рекла је прелепа глумица, као и да је српски језик тежак, али да ће га научити.

На снимању новог филма Емира Кустурице дошао је ред и на сцене у којима се појављује Моника Белучи. Славна глумица је због тога допутовала у Требиње, у чијој се околини од почетка јуна снима остварење Љубав и рат.

За добродошлицу глумици су послужене смокве и кафа, а за вечеру је на менију, између осталог, било и херцеговачко вино, сир и пршута.

Позната глумица одржала је и конференцију за новинаре у хотелу „Платани“.

Према њеним речима, један од већих изазова, сем снимања на кршовитом терену, биће јој и текст улоге. „Српски језик је веома тежак. Биће тешко, али ћу успети“, рекла је Моника.

На конференцији је учествовао и режисер и главни глумац, Емир Кустурица, који је објаснио да Моника у филму глуми дете из брака Србина из Крајине и Италијанке.

„Дошла је пред почетак рата и говори српски колико је и могла да научи за пар година“, навео је Кустурица.

У среду ујутру пада прва клапа филма Љубав и рат са Моником Белучи. И то на кршовитом терену Зеленгоре.

„Причали смо о пројекту готово годину дана. Основа приче је иста, као и пре тада, али знам да ће се ствари променити и волим то. То је изазов, са Емиром је то другачије у ствари", истакла је прелепа Италијанка.

Кустурица у филму глуми војника по имену Коста.

„Стварно ми није лако зато што сам продуцирао филм и писао текст. Треба да будем испред камере, да конторлишем оно што је иза, али немам намеру уопште да развијам глумачку каријеру", каже Кустурица.

Моника ће у Требињу остати пет дана, а у октобру ће поново доћи да снима сцене у Хутовом блату, парку природе надомак Чапљине. Последњу клапу филма, Кустурица очекује у новембру.

Раније током дана, снимало се „пуном паром“, а рађена је сцена захтевна сцена на литицама брда.

Објашњавајући зашто је баш Херцеговину одабрао за снимање новог остварења, прослављени синеаста истакао је да је камен базични минерал. „Херцеговина је сва у камену, а њена интелигенција, змије и лепе жене уз камен су пријемчивије“, објаснио је Кустурица.

Осим глумаца, на терену су били и радници, пошто треба све прилагодити сценарију, па чак и херцеговачки крш. За потребе филма гради се тунел, железничка станица и пруга.

Моника Белучи први пут је у Републици Српској боравила у фебруару, када је у Бањалуци, а на пропутовању за Мокру Гору и филмски фестивал „Кустендорф“, примио председник Републике Српске Милорад Додик.

Славна глумица тада је посетила и Андрићград.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара