Читај ми!

Чекајући најпознатију бебу на планети

Беба ће бити далеки рођак Влада Тепеша и већ има страну на Википедији! Уколико још нису одлучили, Вилијам и Кејт могу дете назвати по њему, саветује славни пар Дејвид Бекам. Док нестрпљење и нервоза расту, а краљевска беба „оклева“, новинари време прекраћују прикупљањем занимљивости о будућем британском краљу или краљици.

Упркос томе што новинари и репортери већ три недеље логорују испред болнице у Лондону, ишчекујући да се супруга принца Вилијама породи, краљевска беба и даље не даје никакав знак.

И док се „Велико Кејтино чекање“ наставља, агенција АФП доноси 10 занимљивих података о будућем британском краљу или краљици.

Стручњаци за генеологију откривају да ће беба бити у далеком сродству са влашким кнезом из 15. века, Владом III Тепешом, који је послужио као инспирација писцу Браму Стокеру за чувеног вампира Дракулу. Беба ће, такође, бити у сродству и са исламским султаном, наводним потомком пророка Мухамеда.

Финска влада је бебиним родитељима поклонила специјалну картонску кутију коју традиционално добијају све финске породиље, а која садржи све неопходне ствари - од одеће за новорођенче, преко специјалних уложака за брусхалтере до кондома, како не би пребрзо дошло да нове трудноће.

Према традицији, краљевске бебе су долазиле на свет у присуству министра унутрашњих послова, чији је задатак био да потврди легитимитет новорођенчета. Срећом по Кејт, такав обичај не спроводи се од 1936. године.

Бебини родитељи не морају да детету дају презиме, али уколико то буду желели могу да бирају између Маунтбатен-Видзор, Велс или Кембриџ.

Поједина светска обележја, као што су Нијагарини водопади, фонтане на Трафалгар скверу у Лондону и ЦН кула у Торонту, биће осветљена у знак добродошлице беби ружичастим или плавим рефлекторима, у зависности од тога да ли ће се родити девојчица или дечак.

Након тронедељног, узалудног чекања, новинаре испред болнице „Сент Мери“ обузела је досада. Старије колеге их подсећају да је ситуација 1982. године, када се принц Вилијам родио, била потпуно другачија.

Његова мајка, принцеза Дајана, преварила је медије, рекавши да треба да се породи 1. јула. Новинари су били потпуно затечени и неспремни када се принц родио 10 дана пре најављеног термина.

Грађани могу да се кладе на све и свашта у вези са бебом - од њеног имена до боје њене косе. Тренутно најпопуларније име је Александра за девојчицу, а Џорџ за дечака. Они који су се кладили на име Вејн, на пример, чија је квота 500 према 1, могу да очекују велику премију.

Краљевска беба већ има своју страницу на Википедији под насловом „Дете војводе и војвоткиње од Кембриџа“.

Бивша аустралијска премијерка Џулија Гилард исплела је кенгура за бебу.

Дејвид Бекам предложио је краљевском пару да бебу назову по њему.

„Мислим да би, уколико добију дечака, требало да га назову Дејвид“, рекао је недавно прослављени британски фудбалер.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара