Читај ми!

Након мастектомије, Анђелина уклања јајнике

Како би што више смањила шансе да оболи од рака, глумица Анђелина Џоли је након двоструке мастектомије длучила да се подвргне још једној тешкој операцији - одстрањивању јајника.

Након што је обелоданила да је извршила двоструку мастектомију, Анђелина Џоли планира да одстрани и јајнике.

Холивудска звезда је одлучила да се подвргне још једној тешкој операцији, како би што више смањила шансе да оболи од рака.

Џоли је јуче у писму објављеном у Њујорк тајмсу открила јавноси да се због мутације гена БРЦА1 подвргнула двострукој мастектомији.

Сада, 37-годишња глумица намерава да одстрани оба јајника, јер су лекари проценили да има 50 одсто шанси да оболи од карцинома јајника.

Операцију ће, како јављају амерички медији, обавити пре него што напуни 40 година. Ризик од рака дојки био је 87 одсто.

Њена мајка Маршелин Бертран умрла је 2007. године, након осам година борбе са раком јајника што је глумицу и навело да најпре одстрани дојке, а сада и јајнике.

У образложењу своје драстичне одлуке, Џоли је навела да не жели да њена деца прођу кроз исто искуство као она.

Након одстрањивања јајника, глумица више неће бити у стању да рађа. Она тренутно има троје биолошке деце - Шајло и близанце Нокса и Вивијен и троје усвојене деце - Мадокса, Пакса и Захару.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара