Џет Ли отвара школу тај чија

Ко боље да децу научи и популаризује борилачке вештине од прекаљеног мајстора вушуа Џет Лија. У сарадњи са кинеским предузетником Џеком Маом позната звезда акционих филмова отворио је школу таи чија у граду Хангжуу близу Шангаја.

Кинеска звезда акционих филмова Џет Ли удружио се с предузетником Џеком Маом, оснивачем сајта Алибаба, у жељи да заједно отворе школу о борилачкој вештини таи чи чуан у туристичког граду Хангжуу, код Шангаја, објављено је на сајту Алибаба.

„Циљ је да се промовише та традиционална кинеска вештина", рекао је Џек Ма, који често помиње борилачке вештине у стратегијама инвестирања предузећа.

Џек Ма је прошле недеље напустио место генералног директор сајта Алибаба у жељи да се посвети образовању и животној средини.

Школа је отворена у петак у Хангжуу, главном граду провинције Женђијанг на истоку земље, где се налази седиште сајта Алибаба.

Кинески глумац је иначе великим мајстор вушу вештине, а посебно стилова чангкуан и фанзикуан. Проучавао и бавио се још неким вештинама, а такође зна да барата са вушу оружјима, као што су Санђигун (троделни штап), Гун (другачки штап), Дао (широки мач) и Ђиан (класичан танки мач).

Џет Ли је постао познат у филмовима захваљујући својом изузетном вештином. Глумио је у филму "Херој" и блокбастеру "The Expandables" са Силвестером Сталонеом.

У школи ће моћи да се тренирају и друге борилачке вештине, чије ће тренинге водити њихови велики мајстори.

Џек Ма и Џет Ли већ имају предузеће које промовише таи чи чуан међу запосленима у великим фирмама.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије