Читај ми!

Спилбергов „Обама“

Барак Обама глуми Денијела Деј-Луиса који глуми Барака Обаму?! Ипак, једино тако би се укратко могао објаснити шаљиви снимак у којем је амерички председник представио „нови филм“ Стивена Спилберга.

На традиционалној вечери за новинаре који су акредитовани да преносе вести из Беле куће (White House Correspondents Assosiation) амерички председник Барак Обама све присутне је до суза насмејао, али и показао завидне комичарске способности.

Двоминутни шаљиви снимак, пуштен током вечере, почиње објашњењем режисера Стивена Спилберга како би требало да изгледа његово ново остварење Обама са Денијелом Деј-Луисом у главном улози.

Након неколико кадрова познатог глумца у његовим досадашњим улогама, које обухватају филмове Последњи Мохиканац, Банде Њујорка и Линколн, појављује се Обама који седи.

До тог тренутка гледалац би стварно могао да помисли да је снимање новог Спилберговог филма у току. Неколико секунди после појављивања америчког председника појављује се потпис: Денијел Деј-Луис!

Обама (као оскаровац Деј-Луис) озбиљно говори о изазовима улоге и на какве је потешкоће наилазио док је тумачио лик првог човека Сједињених Америчких Држава.

„Да ли је било тешко играти Обаму? Морам признати да јесте. Требало ми је доста да се навикнем на акценат", признао је и убрзо демонстрирао вежбе за улогу.

„Здраво Охајо, волим и ја вас" неколико пута је рекао пред огледалом очигледно вежбајући појављивање америчког председника на митингу.

Спилберг затим говори о томе да је после одабира Деј-Луиса на ред дошао тежак задатак бирања глумаца за остале улоге. Лик Џоа Бајдена припао је наводно Трејсију Моргану.

„Не можете да верујете колико треба времена ујутру да се ставе ове уши. Не знам како успева да шета около са тим стварима", поново се на свој рачун нашалио Обама.

Амерички председник и даље из перспективе познатог глумца каже да му је најтеже ипак било да разуме Обамину мотивацију и шта га тера да иде даље.

„Покушао сам да видим шта га покреће. Што се никад не љути. Да сам ја он био бих све време љут. Али ја нисам он, ја сам Денијел Деј-Луис", рекао је „глумац" на крају снимка.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво