Читај ми!

Дрво испод табана

Нануле, кломпе, сандале, па и ципеле израђене делимично од дрвета заузимају посебно место у срцима и ципеларницима припадница лепшег пола. Комбинације у којима важну улогу играју кожа или тексас су најтраженије, а девојке које желе да буду примећене уз дрво ће носити перлице, шљокице или шарене каменчиће.

Има нечега у обући од дрвета што привлачи жене, а што не може да се објасни тако лако. Упркос мору модела израђених од модерних материјала неописивих дезена, припаднице лепшег пола и даље лети често купују и носе нануле, кломпе, сандале, па и ципеле израђене делимично од дрвета. 

Дизајнери обуће разумеју ту потребу слабијег пола и у своје колекције често уврсте неколико модела које красе необична решења, али и више проверених креација. Комбинација коже и дрвета, као природних материјала, нарочито је цењена међу дамама, али каишеви од тексас платна све више освајају тржиште.   

То је резултат изузетно велике популарности фармерки и осталих одевних предмета од тексаса, као и аксесоара, нарочито међу млађом популацијом.   

Иако су стручњаци против високих потпетица, девојке не могу да им одоле ни у дрвеној варијанти.

Боја дрвета је без трачка сумње напопуларнија у овом случају, али љубитељи оријенталног стила неретко се одлучују за бојене моделе или пак оне украшене цветићима, туфнама или геометријским облицима. 

Метал је, такође, присутан, али само као пратећи материјал. Ланчићи, копче или нитне најчешће се користе тек у својству држача или украса који не доминирају дизајном.  

Шљокице, перлице, кристали и светлуцаво камење различитих боја красе обућу оних девојака које желе да привуку пажњу на своју обућу, док су сведенији модели намењени љубитељкама моде које су наклоњене елегантнијем изразу.  

Ни специјалиста за ципеле, дизајнер Џими Чу, не може да одоли топлини дрвета и с времена на време осмисли пар о којем се прича дуго. По инспирацију се некада враћа дубоко у прошлост, одлази у забачене крајеве планете или замишља трендове у будућности.

Традиција, веза са природом и звук који праве при сваком кораку неки су од разлога које стручњаци наводе када објашњавају неодољивост дрвене обуће. Ипак, нико са сигурношћу не може да тврди да не постоји још неки, скривени разлог...        

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара